Sportspektakel rond Galgenwaard

Sportliefhebbers, maak je klaar voor een explosie van energie! Op Vaderdag, 18 juni, verandert Galgenwaard in een waar sportspektakel voor het hele gezin. Voetbal en hockey? We hebben het. Maar er is meer! Van 11:00 tot 15:00 uur krijgen ook de stoerste urban sports de hoofdrol. Denk aan skateboarden, freestyle voetbal, bootcamping, kickboxen en zelfs waterpolo in de Kromme Rijn. Daag jezelf uit met tokkelen en abseilen vanaf het stadiondak, of ga skaten op de fietspaden. Of probeer breakdancing op de parkeerplaats.

Wedstrijden, workshops en clinics
Het pop-up sportspektakel heet ‘Park voor Sport’, en wordt georganiseerd door de sportclubs van Maarschalkerweerd, zoals Kampong, UZSC en FC Utrecht. De dag is gevuld met wedstrijden, workshops en clinics van niemand minder dan atleet Gregory Sedoc en BMX-kampioen Sietse van Berkel. En ja, er zijn foodtrucks en live muziek! Iedereen is welkom – jong of oud, kijker of sporter, beginner of expert. Trek je sportschoenen aan en kom in beweging!

Rijke sporthistorie
Maarschalkerweerd ademt sportgeschiedenis. Al meer dan een eeuw is het gebied rondom het Galgenwaard-stadion een broedplaats voor topsport. Zo werden in 1921 in het buitenbad in de Kromme Rijn (bijgenaamd De Timp) waterpolo- en zwemwedstrijden gehouden. En de wielerbaan Galgenwaard, later voetbalstadion, groeide sinds de opening in 1936 uit tot bakermat van sprint- en stayerwedstrijden. Daarna kwamen hier nog bij een binnenbad, een atletiekbaan en een topsporthal voor volleybal en basketbal.

Sportcampus Traiectum
Nu hebben de sportclubs in dit gebied zich verenigd in Traiectum, de kweekvijver voor Utrechtse topsport. Het doel? Samenwerken om de sportfaciliteiten te verbeteren, ervaringen te delen en vooral om jonge sporttalenten kansen te bieden om zich te ontwikkelen tot nationale en internationale sterren. Misschien wordt op deze dag jouw talent ontdekt!

Programma
Ben je al enthousiast? Bekijk het programma en de plattegrond hieronder, kies je favoriete sporten en activiteiten en kom langs. Het beste deel? Alles is gratis toegankelijk en je kunt je ter plekke aanmelden. De meest sportieve Vaderdag ooit!

Meer info: www.sportcampusutrecht.nl/parkvoorsport

Waterpolowedstrijd in de Kromme Rijn in 1921 en een gymnastiekdemo tijdens de opening van wielerbaan Galgenwaard in 1936 – Het Utrechts Archief