Primus weer open

Primus is weer open! Tijdens de lockdown was de laatste bruine kroeg van Oost gesloten, dus de stamgasten zijn blij weer het glas te kunnen heffen aan de Jan van Scorelstraat. Zo ook Hendrik (bijnaam de Texaan), Angelus (Altijd Druk), Meppelse Marja, Norbert (van de Buurtapp) en Machiel, het vaste clubje dat op vrijdagmiddag liefst buiten op het terras met elkaar de actualiteit doorneemt (lees: auto’s, met name oude Volvo’s 945 en 970).

Je hoofd leegmaken
“Tijdens de lockdown kwamen we eerst tot niks, pas later gingen we op onze vaste vrijdagse tijdstip verzamelen in het tuinhuis van Machiel op ATV Stadion. Toen dat wel erg koud werd, kwamen we bijeen in de tuinkamer van Angelus. Onze standaardvraag is altijd: hoe was jouw week? We zijn allemaal zzp-ers, het is lekker om een drukke werkweek samen af te sluiten. Even het hoofd leeg maken, voordat het weekend begint. We misten afgelopen tijd vooral de sfeer van Primus: de roezemoes en het binnenvallen van bekenden, dat houdt gesprekken levendig en afwisselend.

Recht voor z’n raap
Het fijne van Primus is dat niks hoeft, geen pretenties, gewoon in je kloffie een biertje drinken, jezelf zijn, het huiskamer gevoel. Ze draaien hier geen muziek, er is geen bediening, alles is recht voor z’n raap. Heerlijk! Liefst zitten we buiten op ik het terras, kijken wat er op het drukke kruispunt voorbij komt. De bijna-ongelukken (gelukkig gebeurt er weinig), de bekenden die langsrijden, het is allemaal gespreksstof. Na het sluiten van Café De Vooghel op de Reigerstraat is dit de enige plek waar je dit sfeertje nog hebt in Oost. We komen hier graag en zijn blij dat het weer kan.”

Foto: stamgasten Hendrik, Angelus, Marja, Norbert en Machiel – Arnoud Wolff