Koken voor ‘t Wijk

Hectiek in buurthuis Sterrenzicht. In rap tempo worden er 40 tot 50 gratis maaltijden samengesteld. Studenten, leden van het wijkcomité Hart Voor Het Wijk en medewerkers van Dock werken elke vrijdagmiddag zij aan zij om al het lekkers in doosjes te doen die later naar de oudere bewoners zullen worden gebracht. Het is er snikheet, maar vooral heel gezellig, er wordt veel gelachen!

Gezonde maaltijd
Geboren en getogen Sterrenwijker Marian geeft aanwijzingen hoe de pasta en saus het beste in de doosjes kunnen. “Ik doe graag wat voor m’n buurtje, vooral voor de oudere bewoners. Niet alleen krijgen ze een lekkere en gezonde maaltijd, ook maken we aan de deur even een praatje, want sommige oudjes zijn zo eenzaam. Fijn dat we dit zo met z’n allen kunnen doen.”

Poolsterhof helpt mee
De studenten sluiten zich daarbij aan: “We vinden het als studentenhuis (Poolsterhof) leuk om mee te werken en iets voor onze buurt te doen. Soms best wel moeilijk als een oudere of kwetsbare bewoner bij het open doen persoonlijke problemen met ons deelt, daarom proberen we er écht even voor hen te zijn, met een beetje vrolijkheid én een lekkere maaltijd.”

Tegen eenzaamheid
Het initiatief komt voort uit de coronatijd toen het buurtcomité samen met de Utrechtse Uitdaging de eenzaamheid onder met name oudere bewoners wilde tegengaan. De broers Willem en Jaap van Rijsdijk brachten rond de Kerst al maaltijden langs bij hun oudere buurtgenoten, en dat initiatief is nu dus uitgebreid. Iedere vrijdag koken de koks van cateraar Maison van den Boer in Galgenwaard de (verse) maaltijden. De leden van het comité en de studenten halen het eten op en bezorgen al het lekkers vanuit het buurthuis deur aan deur in de buurt. Wie mee wil helpen op de vrijdag is van harte welkom. contact via hartvoorhetwijk@hotmail.com

Sterrenwijker Marian en de studenten van Poolstarhof werken zij aan zij – Arnoud Wolff