Nieuwe wijkwethouder

Eva Oosters is de nieuwe wijkwethouder voor Oost. Dat kon ook eigenlijk niet anders met zo’n achternaam, maar ze wilde het ook zelf: “Ik kom hier vaak op bezoek bij familie en vrienden. En op weg naar de universiteit fiets ik door de Nachtegaal- een Reigerstraat. Oost is een leuke wijk!”

Nieuwe Energie
Met 25 jaar is ze de jongste wethouder ooit van de stad. Haar partij Student & Starter timmert al een aantal jaar aan de weg met de slogan: Nieuwe Energie voor de Stad. Bij de laatste raadsverkiezingen stemde bijna 10% in Oost op deze jonge partij. Niet vreemd als je bedenkt dat in onze wijk 27% van de bewoners tussen de 18 en 24 jaar is, merendeel student. Oost is de bakermat van Student & Starter. Met twee zetels (van de 45) in de gemeenteraad mocht de partij deze keer ook een wethouder leveren.

Wat doet een wijkwethouder?
Eva is verantwoordelijk voor cultuur, evenementen, sport, participatie en milieu in de stad. Daarnaast heeft ze de (oude) wijken Binnenstad en Oost onder haar hoede, waarvoor ze zogenoemd wijkwethouder is. Bewoners kunnen problemen met gemeente of (bewoners)initiatieven met hun wijkwethouder bespreken. “Ik kijk dan of ergens hobbels kunnen worden weggenomen, eventueel in overleg met mijn medewerkers of collega wethouders. Dat lukt niet altijd, maar ik ga mijn uiterste best doen voor de bewoners en ondernemers in Oost. Contact opnemen kan via het maandelijkse spreekuur op het wijkbureau, maar ik wil ook bewoners en ondernemers ook opzoeken in hun buurt. Op social media ben ik heel actief, ook daar ga ik Oost volgen.

De nieuwe wijkwethouder kreeg als welkomstcadeau (en studiemateriaal) het Oostboek – Arnoud Wolff