Theater in Restaurant Buurten

Liefde vinden (en houden) is lastig, zeker als je een beperking hebt. In Restaurant Buurten geeft het inclusieve theatergezelschap Babel komend weekend een serie voorstellingen over dit thema met de titel (on)beperkt geliefd. Het is onderdeel van het Café Theater Festival.

Beperking speelt geen rol
Theatermaker Sofie de Klerk is enthousiast na de try-out op dinsdagmiddag: “Buurten voelt als een warme familie, iedereen is welkom, de perfecte plek om over de liefde te verhalen. Theater Babel waarmee ik deze voorstelling maak is een inclusief gezelschap, beperkingen spelen geen rol, en toch ook weer wel. Het levert in ieder geval mooi theater op, zeker als we hier zo midden tussen het publiek optreden. Hopelijk kunnen we Oost inspireren met onze spontaniteit en speelplezier.”

Optredens in de kroeg
Festivaldirecteur Daan Lustenhouwer was aandachtig toeschouwer tijdens de try-out van de Rotterdamse act. “Ons festival viert alweer de 19de editie. Het begon ooit met Utrechtse studenten die optraden in een kroeg aan het Lucasbolwerk, inmiddels boeken we acts in drie steden (Utrecht, Arnhem en Rotterdam). We willen jonge theatermakers naar het publiek toebrengen, het liefst in drukke kroegen. Optreden op de toog of cafétafel, het is de beste manier om speelervaring op te doen. En ook het publiek krijgt een bijzondere ervaring omdat acteurs, zangers en dansers zo dicht bij zijn. Dus, komt dat zien!”

Cafétheater Festival 2023
Sofie de Klerk & Theater Babel (on)beperkt geliefd
Restaurant Buurten (Reigerstraat 61)
Zaterdag 4 maart: 11:00 – 15:00 – 17:00
Zondag 5 maart: 11:30 – 15:00 – 20:00
Toegang is gratis, donatie is welkom na afloop.
Bekijk hier het hele festivalprogramma.