Van Eekeren terug in Oost

Van Eekeren is na 17 jaar terug op de Burgemeester Reigerstraat! Ze hebben de winkel van Broodcompany overgenomen. Tot de sluiting in 2006 zat de bakkerij in het pand aan de overkant, met het knaloranje logo als niet te missen baken in de winkelstraat. De kleuren van de nieuwe huisstijl zijn rustiger geworden, maar de filosofie om dagelijks smakelijk brood te leveren bleef ongewijzigd.

Gestart in Sterrenwijk
De geschiedenis van Van Eekeren gaat terug tot in de 19de eeuw. De bakker begon in 1879 in Sterrenwijk en groeide in de loop der jaren uit tot een begrip in Utrecht en ver daar buiten. Marijke Van Eekeren – vijfde generatie – is het gezicht van de nieuwe winkel. “We zijn nog altijd een echt familiebedrijf, zowel hier als op de andere locaties. Mijn broer Cees en oom Luc zijn de eigenaar van de bakkerij, onze kinderen steken hier ook geregeld de handen uit de mouwen. We leverden al jarenlang producten aan Broodcompany, dus toen Patrick en Sandra Tissen aangaven te willen stoppen, waren we een logische opvolger.”

Meer producten
“Het assortiment blijft grotendeels ongewijzigd, wél breiden we uit met ook niet-bio producten. We gaan ook door met lunchbezorging aan bedrijven in de buurt en met verkoop van belegde broodjes voor klanten in de winkel. We zijn druk bezig om de nieuwe huisstijl in te voeren, vóór de feestdagen proberen we alles klaar hebben. Maar de bakkerswinkel is nu al in vol bedrijf, dus klanten uit Oost zijn van harte welkom. We kijken er naar uit om zowel oude als nieuwe klanten te mogen begroeten!”

Joep (medewerker), Marijke en Coco (nichtje) – foto: Arnoud Wolff