Kunst bij de bakker

Kees Oortwijn is de bakker van District. De hele dag staat hij bij de ovens om alle lekkernijen verkoopklaar te maken. Het is zijn dagelijks brood. Maar hij maakt ook kunstwerken, fotografie vooral, een talent dat veel klanten niet vermoeden als hij deeg staat te kneden. Tot nu toe, want enkele van zijn werken hangen in de lege winkelruimte naast District, een popup galerie, waar ook zijn vrouw en kunstenaar Caroline Ruizeveld een aantal van haar beeldhouwwerken etaleert.

Open Up Gallery
“In dit pandje aan de Jan van Scorelstraat verkochten we de bakkersproducten van District, totdat we bakkerij en horeca weer samenbrachten in het hoekpand. Sindsdien was het lelijke rolluik permanent naar beneden, geen fijn gezicht. Waarom niet kunst in de brede, lichte etalage zetten, totdat een nieuwe huurder zich meldt? Toen bedachten we de Open Up Gallery Van Scorel. Einde van de lockdown in zicht, de luiken mogen omhoog! We starten met mijn fotowerken aan de muur, als achtergrond van de beelden van Caroline. Veel tinten grijs, mijn lievelingskleur, en ook de kleur van het gruis dat bij het beeldhouwen loskomt. Het is een echte duo-expositie, we stemmen de werken op elkaar af.”

Verkoop en lespraktijk
De kunst is in de etalage en op afspraak binnen te bekijken en uiteraard ook te koop. Caroline start ook ook haar lespraktijk weer op, voor wie lekker binnen of buiten een blok steen tot leven wil brengen. Op zondag zijn ze allebei tussen 15-17u in de galerie aanwezig voor uitleg over hun werken.

Vragen over de galerie via Kees (whatsapp) 06-25120857
Meer info over de beelden en lespraktijk van Caroline: www.carolineruizeveld.nl

Foto: Kunstenaars Kees Oortwijn en Caroline Ruizeveld bij hun Open Up Gallery – Arnoud Wolff