Albrachthof in Oranjesfeer

Bij de ingang van Albrachthof, gezien vanaf de Bloemstraat, staat een vrolijk bouwsel dat lijkt op een kippenhok. Deze weken is het oranje gekleurd met vlaggetjes, voetballen en knuffels, een duidelijk verwijzing naar het EK voetbal dat binnenkort van start gaat. Eerder kwamen de thema’s Kerststal, Halloween en Pasen voorbij.

Gezellig kippenhok
Sieni woont met manlief Co nu ruim een jaar in de woning op de hoek en is de ’theaterdirecteur’, hoewel ze zichzelf zo nooit zou noemen, daarvoor is ze te bescheiden: “Ik woon hier met veel plezier, maar vind deze onderdoorgang en de toegang naar de parkeergarage wat somber en saai. Heel anders dan ons mooie binnenpleintje dat door bewoners is vergroend en goed wordt onderhouden. Met wat plantjes en dit kippenhok maak ik het wat gezelliger.”

Timmeren en knutselen
In de ren liggen de meest fantastische creaties, knuffels, boeken en speelgoed. “Ik maak het meeste zelf, liefst van oude spullen. Co is van het timmeren, ik hou van knutselen. Het lieveheersbeestje heb ik gemaakt van een vergiet, de rups van een oude maillot. Ach, het stelt misschien niet veel voor, maar het brengt wel gezelligheid. Buren blijven even kijken, maken een praatje, ik vind dat erg leuk. Met Pasen konden kinderen paaseitjes pakken, een lol dat ze hadden! Ik ben nu al aan het nadenken wat ik voor de herfst ga knutselen, in ieder geval iets met paddenstoelen. Maar eerst genieten van het zonnetje, dat mag wel na al die regen!”

Foto: Sieni bij haar Oranjetafereel in de Albrachthof – Arnoud Wolff