Speelplek Bloemstraat

De Speelplek op de hoek van de Bloemstraat en Kweekstraat in Oudwijk ziet er weer tiptop uit. Op initiatief van ouders is de ondergrond vernieuwd, zijn enkele toestellen opgeknapt en nieuwe geplaatst. Tot groot plezier van de kinderen én ouders in de buurt.

Eekhoornnest en trampoline
De initiatiefnemers Nynke, Tara, Marleen en Els laten trots het resultaat zien van alle inspanningen: “De vieze donkere rubbertegels zijn vervangen door kunstgras. Met bloemetjespatroon hè, want dit is wél de Bloemstraat”, zeggen ze lachend. “Omdat niet alle speeltoestellen waren afgeschreven, kon de gemeente niet alles vervangen. De oude schommel en duikelrek kregen wel een (groen) likje verf. Nieuw zijn een eekhoornnest, speelhuisje en ingegraven trampoline. We hebben met de buurt zelf het hekwerk rondom de speeltuin opnieuw geverfd. Het ziet er allemaal weer fris en fruitig uit. We kregen ook een nieuwe picknicktafel en een bankje, dus ouders en oudere buurtbewoners kunnen hier lekker in het zonnetje zitten.”

Buurt in actie
Om een speelplek op te knappen moet je als buurt wel in actie komen. “We hebben 90 handtekeningen opgehaald en met bewoners uitvoerig overlegd. Toen hebben we via het gemeentelijke initiatievenfonds een aanvraag ingediend. De gemeente heeft het opgepakt en betaald. Dat we zelf ook de handen uit de mouwen hebben gestoken, droeg wel bij aan het enthousiasme van de gemeente. En heel aardig, het initiatievenfonds heeft zelfs de partytent voor deze feestelijke openingsdag betaald.”

Foto: initiatiefnemers en kinderen bij het nieuwe speeltoestel – Arnoud Wolff