Boni Doet Goed

Het gonst op het Boni. Vandaag geen lessen wiskunde of geschiedenis, maar lekker koekjes bakken, kleding naaien, fanatiek sporten en muren beschilderen. In totaal 75 activiteiten in en rond het recent geheel opgeknapte gebouw. Waarom? De school bestaat 100 jaar en dat vieren de 1.600 leerlingen samen met de docenten en medewerkers op deze feestelijke Boni-Doet-Goed-Dag.

Geld ophalen voor het goede doel
Terwijl op de markt in de centrale hal leerlingen zelf gemaakte lekkernijen en tweedehands kleding verkopen, in het trappenhuis graffiti artist Munir de Vries helpt bij het aanbrengen van muurschilderingen en tientallen leerlingen buiten afval prikken, heerst in het lokalen waar leerlingen kaarten schrijven voor Amnesty International of schaken tegen een grootmeester juist serene stilte. Het is een dag met voor elk wat wils! Veel activiteiten zijn gesponsord door familie en vrienden. Samen met de verkoopopbrengst van de markt hoopt de school hiermee een groot bedrag te kunnen doneren aan de goede doelen van vandaag: beter onderwijs voor kinderen in Malawi en hulp aan de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië.

Samenwerken
Volgens rector Hanneke Schreuder past deze dag in het streven van de school om zich ook om de omgeving te bekommeren. “Onze leerlingen, docenten en medewerkers werken samen, niet alleen om onszelf een mooie dag te bezorgen, maar ook anderen. Zo maken leerlingen met naaimachines kleding voor baby’s die te vroeg geboren zijn (ieniemienie maatjes) in samenwerking met Ronald McDonaldhuis. Anderen lezen nu voor aan kinderen in de vluchtelingenopvang op de Haydenlaan of knappen speeltuin de Bloesem op. Allemaal activiteiten die door leerlingen, docenten en medewerkers zelf zijn bedacht en uitgevoerd. En dat doen ze hartstikke goed!”

Leerlingen werken aan een wandschildering in het trappenhuis
kleertjes voor vroeggeboren baby’s