Buurtmarkt bij de Kwekerij

Een markt met lekker hapjes, drankjes, muziek en kunst om jong en oud samen te brengen, dat is het idee achter ‘Buurt Bruis’. Op vrijdag 7 juni zullen de zonnige terrassen tussen de kleurrijke woontorens van de Kwekerij (achter het DIAK) vol activiteiten zijn. Locale horecazaken zoals Restaurant De Kwekerij doen ook mee.

Buurtgevoel versterken
Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) organiseren dit evenement. Ze hebben als opdracht om te onderzoeken hoe je meer buurtgevoel kweekt in het Rubenskwartier. De nieuwe flats van de Kwekerij bieden onderdak aan zo’n duizend nieuwe bewoners, vooral studenten en starters. Hun buren zijn de HKU, de IBB, verzorgingstehuis Swellengrebel en de Krommerijnwijk. Dit betekent veel mensen met verschillende leeftijden, achtergronden en leefsituaties. Hoe zorg je ervoor dat ze elkaar beter leren kennen?

Kunst verbindt
De studenten volgen de opleiding Beeldend Verbinden. Hier leren ze hoe je samen met architecten, ondernemers en bewoners van de openbare ruimte een plek maakt waar mensen elkaar graag ontmoeten. Beeld, techniek en materialen zijn hierbij hulpmiddelen. Zo zijn de organisatoren op bezoek geweest bij ouderen in Swellengrebel om samen kunst te maken. Het resultaat hiervan zal op de markt te zien zijn. Zij willen ook de ruimte rondom de vijver (een oude atoombunker!) aankleden. Daarnaast willen ze met bezoekers praten over thema’s als leefbaarheid, jong en oud en buurtgevoel. Ook de studenten bruisen van de energie en zullen zorgen voor een gezellige buurtmarkt vol verrassingen.

Dag: vrijdag 7 juni
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie Kwekerij zie google maps

Studenten van de HKU organiseren ‘Buurt Bruis’ – foto: Arnoud Wolff