De Kwekerij groeit door

Enthousiast wijst Simone Babeliowsky naar de plek waar ze een nieuw restaurant gaat beginnen: de begane grond van Castanea, een van de zes nieuwe, kleurige woontorens achter het Diak. Ze zit nu nog ‘pop-up‘ elders op het terrein, maar die locatie gaat plaats maken voor een volgende woontoren. De klandizie voor de horeca wordt letterlijk uit de grond gestampt op de Kwekerij.

Lastige tijd
“Na de verkoop van mijn koffiezaak Hooi op de Burgemeester Reigerstraat kon ik hier samen met Ella Dröge eind 2019 een restaurant starten in samenwerking met Jebber, de projectontwikkelaar van de Kwekerij. Wel dikke pech, want na drie maanden moest plots alle horeca dicht vanwege corona. Gelukkig waren de zomers daarna fantastisch, daardoor hebben we het nét gered. Maar makkelijk was het niet.”

Veel groen
“Ik zou eigenlijk eind dit jaar al overgaan naar de nieuwe locatie, maar dat wordt mei volgend jaar. Het zal een vergelijkbaar concept worden, gericht op de buurt, met huiskamergevoel van binnen, en buiten rust, geen auto’s om je heen, een plek waar je ook met kinderen prima terecht kunt. En rondom de centrale vijver veel groen, dat as we speak wordt aangeplant.

Kerstmarkt?
Het terras is net zo groot als rondom de huidige pop-up, dus gasten kunnen straks ook hier lekker in het zonnetje zitten. De nieuwe plek biedt in samenwerking met Jebber en collega-horeca ook alle mogelijkheden voor events. Hoe leuk zou een kerstmarkt hier zijn? Of een klein festival? Maar goed, eerst nog knallend het jaar uit op de oude locatie, daarna kunnen we hier gaan opbouwen.”