Cora van Hal woont in de straat waar ze ook is geboren, de Bloemstraat, hartje Oudwijk. Elke dag maakt ze een prachtige tekening met intense kleuren en héél veel hartjes. Het zijn ware liefdesverklaringen voor wie haar na aan het hart liggen: de Dom, haar cluppie FC Utrecht (“Toen ik geboren ben, was ik al supporter”), Utrechtse volkszangers en beroemde mensen, vooral die in de buurt wonen. “Liefdespoëzie”, zo noemt ze het zelf. Vooral met Utrechtse volkszangers heeft ze een speciale band. “Ik ken ze allemaal! Martin van Doren (de zingende barman van Dikke Dries in Wijk C) is mijn nummer één. Net als Danny Temming en die anderen. En de voetballers van FC Utrecht.” Ja, zoveel nummers één, dat kan, als je zo’n groot hart hebt als Cora.
Goed zorgen voor pa
Na het overlijden van haar moeder en onlangs haar vader, die ook op de Bloemstraat woonden, had ze het zwaar. Ze zorgde elke dag voor haar zieke vader, ging met hem in de rolstoel zelfs nog de stad in. Pa, Gerard van Hal, was ooit wielrenner en won vele prijzen in de jaren 50, 60 en 70. Hij reed nog in de ploeg van Wim Kok. “Aan het eind, toen hij aan de slangen lag, ging ik elke nacht bij hem slapen op het matrasje dat onder zijn bed lag. Mijn knuffels Nigel en Mikey had ik gelukkig altijd bij me. Vroeger wilde ik verpleegster worden!”
Boek over de liefde
Ze deelt haar tekeningen graag uit. Buurtgenoot, dichter en inmiddels hartsvriendin Astrid Lampe heeft een stapel tekeningen gekregen en wil daar samen met Cora een boek van maken. Over de liefde, uiteraard. De achterkant heeft Cora al bedacht: een kleurrijke tekening van de Dom met hartjes. Ze kijkt er naar uit. “En als het boek klaar is, komt het in de krant.” Waarvan akte.
Foto’s: Cora (met FC Utrecht sjaal) en Astrid Lampe (met stapel tekeningen) gaan samen een boek maken over liefde – Arnoud Wolff