Hoe maak je een geveltuin?

Tuinieren op een postzegel, hoe doe je dat? Inspiratie voor je (gevel)tuintje, balkon of dakterras krijg je tijdens het Voorjaarsweekend Tuinplezier op 23 en 24 maart in de Botanische Tuinen op de Uithof. Twee dagen lang lezingen en workshops gericht op kleine stadstuinen. En de Botanische Tuinen zélf is natuurlijk een walhalla van planten, mossen en bloemen, dus voorbeelden genoeg! Neem foto of schetsen van je tuin, balkon of dak mee, dan geven tuinadviseurs en plantendeskundigen je ter plekke advies. Belangrijk, want of je gevel in de zon of schaduw ligt, bepaalt wat je wel of niet kunt planten. Op de uitgebreide biologische plantenmarkt kun je vervolgens de geschikte planten, bollen en zaden kopen.

Bekijk het programma voor tijden, sprekers en standhouders op de markt. Tuinplezier is gratis, wel moet je een kaartje kopen voor de Botanische Tuinen en voor sommige workshops is aanmelden verplicht. Kijk hier voor openingstijden en toegangsprijzen.

Zaterdag 23 en zondag 24 maart 10:00 tot 16:30 uur.
Locatie (De Uithof) zie: google maps.

Geveltuin aanleggen
Wil je een geveltuin (groenstrook) aanleggen voor je huis, zelf of met je buren? Je hebt geen toestemming of vergunning nodig van de gemeente, wél gelden een paar regels om voldoende doorgang te houden op de stoep. Je kunt de gemeente ook vragen om stoeptegels weg te halen. Ze maken dan gelijk een stevig randje en vullen het op met tuinaarde. Alleen de beplanting moet je zelf regelen. Stuur een mail naar het wijkbureau Oost als je gebruik wil maken van deze service: oost@utrecht.nl
Meer info op www.utrecht.nl/geveltuin

Geveltuin Adriaen van Ostadelaan