Graag Gedaan!

Feest in de kantine van Kranenburg Praktijkonderwijs. Het schoolrestaurant Graag Gedaan aan de Tamboersdijk bestaat tien jaar, gefeliciteerd! En dat mag gevierd worden, dus pakten de leerlingen en hun docenten Wouter Meijer en Hans Berkien groot uit met een heerlijk viergangenmenu (een gang meer dan normaal) voor hun 70 gasten, voornamelijk bewoners uit de Krommerijnwijk en Lodewijk Napoleonbuurt. En die genoten zichtbaar van het eten en de sfeer.

In de praktijk
Wouter en Hans zijn docenten op de school voor kinderen die extra aandacht en structuur nodig hebben om een vak te leren. Hun initiatief, het schoolrestaurant Graag Gedaan, biedt leerlingen een eerlijke kans hun vaardigheden ook in praktijk brengen. “Elke woensdagavond ontvangen we 40 gasten uit de buurt. Hans is de chefkok, maar de leerlingen van de opleiding Keukenassistent (Kas) en Bedieningsassistent (Bas) doen het werk. Met veel plezier en grote toewijding. En dat enthousiasme proeven de gasten.”

Buurt geniet mee
Een van de gasten, buurtbewoner Wim Kok, is vanaf het eerste uur trouw bezoeker. “We gaan elke woensdag met een vaste groep oudere bewoners hier eten. We kijken er echt naar uit. De sfeer is gastvrij, het eten goed en afwisselend, en het is vooral leuk om de vaardigheden en het zelfvertrouwen van de leerlingen te zien groeien. Wouter en Hans hebben in al die jaren iets moois neergezet, voor leerlingen en voor de buurt.”

Sterrenrestaurant
Dat het restaurant een buurtfunctie heeft is ook de wijkcoöperatie Oost Voor Elkaar niet ontgaan. Anja van der Aa reikte de initiatiefnemers de wijkmedaille uit voor al hun inzet voor leerlingen en bewoners. “Graag Gedaan is een zeer gastvrije plek waar buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Dat vinden we zeer waardevol in een tijd waarin zoveel eenzaamheid is. Daar willen we de school graag voor bedanken. Voor ons is dit een echt sterrenrestaurant!” Waarop Wouter en Hans hun oprechte dank uitspraken: “Graag Gedaan!”

Locatie: Tamboersdijk 9
Elke woensdag vanaf 17:30 uur
Driegangenmenu voor €9,50 p.p.
(Dieetwensen kun je aangeven)
Menu zie www.schoolrestaurantgraaggedaan.nl/

Reserveren via mail of 030-2512492

Wouter en Hans van restaurant Graag Gedaan van de Kranenburg Praktijkonderwijs. Hun initiatief om leerlingen praktijkervaring op te laten doen bestaat 10 jaar en kreeg daarvoor meerdere onderscheidingen – Arnoud Wolff