Een smaakvolle zaak

De jonge ondernemers Jules (12) en Jens (14) wonen nog maar net in Oost, en ze trekken al aan de bel: “Ons bedrijf heet Limlicious. Wij verkopen échte vlaaien, gemaakt in Limburg!” En dat is geen loze kreet: hun moeder Suzanne is een geboren en getogen Limburgse, vader Ralf is ondernemer. De jongens hopen dat Oost net zo gaat smikkelen als de wijk waar ze voorheen woonden, Hoograven.

Goede reviews
In het familiebedrijfje zijn de taken verdeeld: Jens doet de klantenservice en beantwoordt vragen over de houdbaarheid, levering, ingrediënten en smaken. Jules voert de bestellingen in. Samen houden ze de website en vooral de reviews in de gaten, heel belangrijk voor de marketing. “Gelukkig hebben we alleen nog maar blije berichten gekregen.” Ze zijn inmiddels vlaaien-experts, houden er zelfs spreekbeurten over. “De vlaai kent een rijke traditie in het zuiden. Brooddeeg werd bestreken met honing of fruit en vervolgens in z’n geheel in een hete steenoven gebakken. Zo krijg je vlade, later vlaai genoemd. Die smaakt anders dan gebak en taart die hun topping pas ná het bakken van de bodem krijgen.”

Winst in de koelkast
Leverancier is Patisserie Peter Lemmens, die 1x per week een rondje Randstad maakt om de veelal Limburgse klanten in den lande van vlaai te voorzien. Met sinds kort dus een tussenstop in Oost. Jules en Jens verkopen wekelijks 30 a 40 vlaaien. “Liefhebbers kunnen tot woensdagavond via onze website bestellen, op donderdag of vrijdag kun je de vlaai bij ons thuis ophalen. De winst hebben we tot nu toe geïnvesteerd in een extra koelkast, dus ons zakgeld is helaas nog niet verhoogd. Maar we eten wel elke week lekkere vlaai, dat is ook winst!”

Meer info en bestellen: www.limlicious.nl