Lekker eten bij Maria’s

“Lekker koken, dat doe ik het liefst, ook voor anderen,” zegt Maria Voors van Maria’s Eetwinkel & Catering. “Het is mijn bourgondische inslag. Bijna 25 jaar geleden begon ik een biologisch cateringbedrijfje, vanuit huis. Dat was hard werken in een kleine keuken. Vijftien jaar geleden kon ik gelukkig deze winkel aan de Jan van Scorelstraat huren. Met voldoende ruimte voor een grote, professionele keuken en opslag. Zo kon ik doorgroeien. We verzorgden op het hoogtepunt het eten en drinken voor gezelschappen tot wel 600 gasten.”

“Door de corona is de markt voor bruiloften, feesten en partijen opgedroogd, helaas. Maar ik zit niet bij de pakken neer, deze crisis geeft me de energie om door te ondernemen. Al vanaf het begin verkoop ik vanuit deze winkel ook maaltijden, versproducten en lekkernijen aan de buurt. Ik breid dat stap voor stap uit tot traiteur. Daarvoor zoek ik nog nadrukkelijker naar lekkere streekproducten die op een eerlijke manier gemaakt of verwerkt worden.”

“Zo verkoop ik sinds kort vlees van Jersey stieren van de biologische boerderij van landgoed Eykenstein uit Maartsensdijk, Mozzarella van de Brabantse Stoerderij, brood van bakkerij Broei, Turrón nougat uit Valencia en kaasfondue van Remeker uit Lunteren. Verse groentes en kruiden betrek ik van moestuinen rond de stad, zoals Koningshof. En uiteraard staat de olijfolie van onze familieboerderij La Casaccia in Italië in het schap. Voor elk wat lekkers dus! De laatste maanden zie ik meer en nieuwe gezichten in de winkel, die lijn wil ik doorzetten.”

“Volgend jaar wil ik mijn zilveren jubileum als ondernemer in biologisch eten en drinken met de buurt vieren met een speciaal Maria’s Fair Food Festival in het Wilhelminapark, waarschijnlijk in april. Lange tafels met heerlijk eten, kraampjes met biologische voedsel, aanbieders van streekproducten, en vooral heel veel gezelligheid. Ik kijk er nu al naar uit!”

Foto: Maria Voors met dochter Anne in de winkel van Maria’s – Arnoud Wolff