Maria’s eetwinkel stopt

Te Koop! De boodschap op het bord aan de pui van de Maria’s is duidelijk en treurig tegelijkertijd: eigenaar Maria Voors stopt met haar eetwinkel aan de Jan van Scorelstraat. Nota bene in haar jubileumjaar! Want 25 jaar geleden huurde ze een kraampje om etenswaren te verkopen tijdens een buurtfeest in Wittevrouwen. Het bleek haar roeping, en ze begon een cateringbedrijf voor bedrijven, feesten en partijen.

Biologisch en bourgondisch
“Lekker koken, dat doe ik het liefst, ook voor anderen. Het is mijn bourgondische inslag. In het begin was het keihard werken vanuit een kleine keuken thuis. Zeventien jaar geleden kon ik gelukkig dit pand overnemen. Met voldoende ruimte voor een grote, professionele keuken en opslag. Zo kon ik doorgroeien. Het werken met een team van koks, bezorgers en medewerkers op locatie, veelal jonge mensen, heb ik altijd geweldig gevonden. We verzorgden op het hoogtepunt het eten en drinken voor gezelschappen tot wel 600 gasten. En altijd 100% biologisch! Vijfentwintig jaar geleden was dat nog uniek. Ik heb jarenlang stad en land afgestruind op zoek naar biologisch producten en ingrediënten waarmee ik gasten lekkere maaltijden en hapjes kon serveren. Tegenwoordig is er veel meer aanbod, gelukkig maar.”

Jonge mensen begeleiden
“In de coronatijd had de cateringmarkt het moeilijk, maar het gaf me ook energie om een stapje extra te zetten en de zaak tóch draaiende te houden. Dat is gelukt. Maar het is mooi geweest, tijd voor iets anders. Ik ben opgeleid psycholoog en zou graag jonge mensen begeleiden, bijvoorbeeld in of via de sport. Zonder alle zorgen en stress van (haperende) apparatuur, voorraad, keuken en een winkel. Het voelt als: wat ga ik later worden? Ik laat het op me af komen. Wél blijf ik wonen in Oost, het contact met klanten en de buurt heeft me altijd een goed gevoel gegeven.”