Moving Gallery weer open

De rode garagedeuren dreigden te sluiten voor de Moving Gallery en dus was galeriehouder en kunstschilder Arnoud van Mosselveld al op zoek naar nieuwe ruimte om kunstenaars een podium te kunnen geven. Maar plots keerde het tij: hij kon het huurcontract alsnog verlengen, voor een nette prijs. Met vrienden en supporters knapte hij de ruimte op. Zondag 2 juni opende de galerie opnieuw de deuren met een expositie van Jenetta de Konink, een expressieve schilder die het grote doek niet schuwt.

Lage drempel
Voor Arnoud is het een grote meevaller dat hij met de galerie kon blijven in de straat waar hij zelf woont. “Mijn compagnon Marcel Lebon en ik zijn natuurlijk erg blij dat we hier op de Msgr. van de Weteringstraat door kunnen gaan. Na de lastige coronajaren zat de loop er weer goed in. Het is dus ook goed nieuws voor kunstenaars. Het blijft gek dat er in Utrecht, dat met de HKU de grootste kunstacademie heeft van ons land, slechts een paar galeries zijn waar die talenten hun eerste werken kunnen verkopen om zo een bestaan als kunstenaar op te bouwen. Ook goed nieuws voor buurtgenoten die we graag op weg helpen om kunst te kopen. Deze plek is laagdrempelig en trekt daarom ook bezoekers die anders niet zo snel naar een expositie gaan. We veranderen daarom niks aan het concept.”

[i] De expositie loopt t/m zondag 2 juli.
Open op vrijdag t/m zondag 12:00 – 17:30 uur.
Adres: Mgr. van de Weteringstraat 69
Meer info: www.movinggallery.nl

Toen het plafond werd weggebroken, kwam de bruinrode stalen brugconstructie van de oude garage tevoorschijn. De expositieruimte is een meter hoger geworden, grotere kunstwerken krijgen meer ruimte – Foto: Arnoud Wolff
De rode garagedeuren blijven toch geopend voor Moving Gallery – Foto: Arnoud Wolff