Obama en Mandela

Op de zijwanden van het gangetje dat onder de huizen aan de Homeruslaan richting het oude badhuis loopt, zijn een aantal vrolijke dieren en de Nobelprijswinnaars Obama en Mandela geschilderd. Een opmerkelijke mix van beestenboel en vredestichters!

Veel graffiti
Marion Hueting die al 30 jaar boven het tunneltje woont, onthult het mysterie. “Die dubbele onderdoorgang was jarenlang een smerige en onveilige passage vol graffiti, zwervers en gespuis. ‘Klein Hoog Catherijne’ noemden we het. Een getto. Ik vroeg eigenaar Mitros: zet er ‘ns een leuk plaatje op. Na drie jaar zeuren kwam er een kunstenaar die een olifantje en paardje schilderde. Op één wand, voor de andere drie muren was geen geld.”

Hondje Cudy
Ze besloot het zelf af te maken. “Ik had nog nooit geschilderd, maar ik dacht: zulke beestjes verven kan ik ook. En dan maak ik er een monumentje van voor mijn pas overleden hondje Cudy. Dat speelde graag in het erachter gelegen Zonnehof. Ik heb een plaatje van een goed gelijkend hondje gedownload, bij de copyshop uitvergroot en thuis uitgeknipt tot sjabloon. Na vier dagen hard werken stond het hondje op de muur!”

Minder overlast
De creatieve uitspatting van Marion trok veel bekijks. “Buurtgenoten kwamen langs om me aan te moedigen, met hapjes en drank erbij. Gezellig! Een kunstschilder raakte via-via betrokken en heeft Obama en Mandela erbij getekend. Vrede in Oost! En heel bijzonder (of normaal): tot nu toe geen graffiti en overlast meer. Daarom is ook de wijkagent enthousiast.”

Dit verhaal stond in de Oostkrant december 2017
Locatie: Zonnehof

Marion ziet hoe Obama geschilderd wordt