Ode aan een Stad

Tara van Utrecht dacht in de jaren 90, na een hectisch leven als journalist, een rustiger leven te vinden in het verre Nieuw Zeeland. Maar ze keerde na negen jaar terug naar de stad waar ze is geboren en getogen. Ze schreef zelfs een liefdesverklaring met de titel ‘Ode aan de Stad’, een van de 30 gedichten die vanaf 6 mei als expositie in Bibliotheek Neude zijn te zien.

Gedichten met levenslessen
“Na terugkomst zwierf ik veel door de stad. Vooral de 330 lantarenconsolen langs de grachten maakten iets in me los. Consolen zijn kraagstenen in de kademuren waarop de oude lantarens rusten, met afbeeldingen uit de Griekse en Romeinse mythologie. Heel inspirerend! Het begon in mijn hoofd gewoon te ratelen, zoveel idee├źn kwamen eruit. Ik heb al die gebeeldhouwde kunstwerkjes gefotografeerd en er gedichten bij geschreven. Die zijn te zien op de expositie. Eigenlijk vertel ik met de serie gedichten welke lessen ik tijdens mijn reis, mijn eigen Odyssee, heb geleerd.”

Expositie ‘Ode aan de Stad
Bibliotheek Neude 2de etage
6 mei – 1 juni
Toegang gratis
Meer info over Tara op haar website.

Tara van Utrecht in de tuin van haar hofjeswoning in Oudwijk-Noord. Naast haar staat De Steenwerper, een van de 30 gedichten die in expositie ‘Ode aan de Stad’ zijn te zien in Bibliotheek Neude.
foto: Arnoud Wolff