Torba Villa bestaat 40 jaar

De Nachtegaalstraat lijkt één grote bouwput. Toch blijven Gijsbert en Linda van TORBA VILLA monter. In het veertig jaar bestaan van hun winkel in Oosterse tapijten en kelims hebben ze al vele ups en downs in de winkelstraat doorstaan.

“Onze handel is goed door de corona gekomen, daar zijn we blij mee. Buurtgenoten hebben hun huizen opgeknapt, en daar passen onze kelims, gordijnen, kussens en meubels prima bij. Maar vanwege de opgebroken straat en rivm maatregelen hebben we weinig puf om ons jubileum te vieren. We zijn sowieso niet zo goed in marketing. We hadden twee maanden geleden bijna onze webshop live, maar uiteindelijk besloten we het tóch niet te doen. Ons handelsmerk is de persoonlijke aandacht, we helpen klanten in de winkel graag met de keuze in kleuren en stoffen. Zo’n webshop werkt niet voor ons. En het is in die veertig jaar ook niet gelukt om een pakkende slogan te verzinnen. Laatst zei een communicatieman dat we goed beschouwd onze klanten geen tapijten maar liefde verkopen. Misschien is dat ook zo …”

Terwijl we praten over de wereld van Oosterse tapijten horen we een bezoeker uitroepen: ‘Zo ontdek je nog ’ns een nieuwe wereld. Wat een prachtige kleuren!’ Volgens Gijsbert precies wat zijn winkel biedt: avontuur. “Mijn vader gaf les aan de kweekschool hier aan de Maliebaan. Op zaterdagen ging hij met studenten naar de rommelmarkt op Paardenveld. Ik was zes en ging mee. Speuren naar bijzondere spullen. Zo ben ik in de handel gerold. Eerst tapijten en kelims, later allerlei woonaccessoires, tot aan sieraden, shawls en recentelijk Maileg speelgoed toe. Alles om je te helpen je interieur persoonlijk te maken, zodat het als een jas om je heen zit. Vanwege het persoonlijke komen mensen hier graag, even genieten van de warme, Oosterse sfeer. Een winkel van de buurt, dat zijn we, al veertig jaar.”

Foto: Oostkrant