Geef weg voor Gambia

Tot 6 november kun je nog spulletjes en geld doneren bij weggeefwinkel ‘t Zonnetje op de Zonstraat 106. Daarna gaat alles in een container op de boot richting een dorpje in Gambia.

Spelen en leren
Twaalf jaar geleden startte bewoonster van Zonstraat 106 Annelies Potuyt een kinderopvang in een klein dorpje in Gambia. Om wat speelgoed en leermaterialen te verzamelen, maakte ze zelf een kraampje op de stoep voor haar huis waar buurtgenoten spullen kunnen inleveren. Wat nuttig is voor Gambia legt ze apart, de rest kunnen voorbijgangers weer meenemen. “Vooral poppen (barbies), houten speelgoed en alles wat rolt vinden ze in Gambia erg leuk. En met kleding, schoenen en rugzakjes kunnen ze makkelijker naar school. Sportieve kleren en shirts met glitter & glamour zijn heel populair.”

Spaarpot voor Gambia
Behalve spullen zijn geldelijke donaties ook welkom: “Ik heb een spaarpotje in de kraam opgehangen. Het geld gebruik ik voor de huur van de zeecontainer en het busje in Gambia om in de winter alle spullen daar te krijgen. In het ‘maak maar open’ laadje ligt een fotoboekje. Daarin kun je zien hoe de kinderen met de spullen spelen. Dat is soms verrassend anders! En waar het hele dorp heel blij van wordt: sportshirts!”