BeePositive

Achter de Albert van Dalsumlaan in Rijnsweerd staat op de achtermuur van de garagebox een positieve boodschap. Afzender is een groep internationale streetartists met liefde voor de biodiversiteit, in het bijzonder de wilde bij. Ze hebben een gezamenlijke muurschildering gemaakt. En niet de minste droegen daar aan bij: Djouets en Bzz uit Frankrijk en For The Times uit New York, naast de Nederlandse artists Mr Kubus en Lempke. Initiatiefnemer is onze eigen SillystreetheartS uit Oost, die – hoewel underground – wel iets kwijt wilde over dit project BeePostive 4.0.

UtregsMuurtje
“Het BeePositive project ontstond in de eerste corona lockdown. Ik heb toen stickers met positieve boodschappen van streetartists van over de hele wereld op een buitendeur in Rijnsweerd geplakt om iedereen een beetje op te vrolijken. Later startte ik een tweede project in de Binnenstad en een derde op het pleintje bij de Asch van Wijckkade. Hier aan de rand van Rijnsweerd – ons UtregsMuurtje – zie je het resultaat van project #4 met als thema bijen, eigenlijk een vervolg op de schildering die al op deze muur zat.”

Positieve reacties
“Ik heb voor dit project nationale en internationale streetartist uitgenodigd die met het thema bijen werken. Afgelopen weekend zijn we aan de slag gegaan. Sommige werken zijn in 2D (spraycan en verf), andere, zoals die van mezelf, in 3D (vilt, epoxy en gips). Het is echt een toffe compositie geworden! Bewoners, voorbijgangers en hondenbaasjes reageerden heel positief. Er is nog een stuk muur over, dus met een beetje sponsoring (verf wordt steeds duurder) kunnen we onze boodschap nóg intenser maken! Supporters kunnen me daarvoor mailen.”

Maker: diverse street artists @2022
Locatie: Albert van Dalsumlaan

BeePositive 4.0 op de achtermuur van een garagebox in Rijnsweerd