Buurten viert feest

Restaurant Buurten bestaat 12 1/2 jaar, en dat is een feestje waard! Deze week gaan de eigenaren Erik en Bob en het Buurtenteam het jubileum vieren met Oost. Want dat blijft hun filosofie én succes: gastvrijheid voor de héle buurt.

Voor de hele buurt
“Elf jaar lang hadden we restaurant Vroom aan de Jan van Scorelstraat (Schildersbuurt) en De Papegaai aan de Lauwerecht. Onze huidige overbuurman Will, eigenaar van Hairfix Haarmode, tipte ons over dit toen leegstaande woonhuis. Het nieuwe horecabeleid voorzag in meer buurthoreca, dus namen we de gok en kochten het pand. We schrijven 2008, een lastige tijd, we zaten net in de wereldwijde vastgoedcrisis. Een jaar later konden we het samenvoegen met de woning hiernaast en lag de weg vrij voor een restaurant waar de hele buurt over de vloer komt. De hele dag open, geen poeha, koffie drinken met een krantje erbij, zakelijke gesprekken of uit eten met vrienden, iedereen is hier welkom. Zelfs kinderen, want voor onze jongste buurtgenoten hebben we een kinderkamer, een kindermenu en op het terras een speelhuisje.”

Populaire events
“Hoewel we in de loop der tijd zijn blijven investeren, is aan het basisconcept weinig gesleuteld. We hebben het zelfs kunnen uitrollen naar drie andere wijken (Buurten in de Fabriek, Buurten in de de Gaard en Buurten in de Bieb). Wel hopen we op een normaal horecaseizoen, want de coronajaren waren zwaar, ook financieel. Helaas rijzen op dit moment de kosten de pan uit, wat we als buurtzaak niet een-op-een kunnen doorberekenen. Maar goed, we gaan door, ook met populaire events zoals pubquiz, de skihut samen met ondernemers van de Reigerstraat, het maandelijkse Eet Met Je Hart (eten met ouderen) en het steunen van buurtinitiatieven (red: zoals de Oostkrant). We hopen Oost nog lang met een glimlach te kunnen ontvangen!”

Oproep
Heb je leuke foto’s die herinneren aan een leuke tijd in Buurten, stuur ze op! Bij de ingang is een Hall Of Fame ingericht met buurtkiekjes van klanten. App ze uiterlijk vrijdag 10:00 uur naar 06-81274948.”

Feestprogramma 8-11 december
Donderdag – Chez Le Quartier, speciaal 3, 4 of 5 gangen diner met witgedekte tafels (graag reserveren)
Zaterdag – Silent Disco op het terras met DJ Koen B
Zondag – Poffertjeskraam met tekenwedstrijd

Erik Derksen en Bob Gijsberts – foto Arnoud Wolff
Hall Of Fame met foto’s van 12 1/2 Buurten in Oost
Zondag 11 december staat de poffertjeskraam op het terras