Kweekvijver voor talent

Er groeit en bloeit wat bij de Kwekerij! Niet alleen vind je hier kleurrijke woonflats rond een prachtige vijver, maar ook toffe horeca. Eerst opende restaurant de Kwekerij de deuren, nu ook de Kweekvijver. Op de pui staat ‘Expo-Music-Art-Bar’, hier gaat wat gebeuren!

Avondprogrammering
De eigenaren Serge en Nils runnen al 10 jaar creatief en cultureel eetcafé Klein Berlijn in Rotsoord. Ook voor de Kweekvijver hebben ze grote plannen: “Het viel ons op dat Oost nog weinig programmering in de avond heeft zoals op Rotsoord en de Binnenstad. We willen hier een plek maken waar je luncht, borrelt met lekkere hapjes en tapas, en daarna kunt genieten van live muziek, DJ of theater, met genoeg ruimte om te dansen. Tot één uur zijn we open. Geen zorgen over geluid, alles is driedubbel geïsoleerd. En we hebben vijftig bieren op tap en fles!”

Dansen in Oost!
Achter de bar is er nog een grote ruimte, de Expo, bestemd voor culturele activiteiten. “We hebben afspraken met de gemeente en de Kwekerij om de Expo gratis ter beschikking te stellen voor exposities, workshops, dans, theater, film en andere creatieve uitingen van jonge kunstenaars. Na de zomer gaan we hiermee aan de slag. We willen een inspirerende kweekvijver zijn voor Utrechts cultureel en creatief talent. Donderdag hebben we daarom Open Mic voor aanstormende bands, spoken word, dans, comedy en iedereen die het podium op wil. En vrijdag geven we in samenwerking met Birdcage het podium aan talentvolle Utrechtse DJ’s. Lekker dansen in Oost! “

Gluren Bij De Buren
Zondag 2 juli doet de Kweekvijver mee met Gluren Bij De Buren:
13.00 Radio Mammoet by Pyke
16.00 BluesCollective
17.30 BluesCollective 

De Kweekvijver is open wo-zo vanaf 11:00 uur.
Meer info: www.kweekvijverutrecht.nl

Serge en Nils willen een Kweekvijver zijn voor creatief en cultureel talent – foto: Arnoud Wolff