De Smaak van Oktober

In de etalage van Ooit & Nooit staan vier gedichten. Niet voor de verkoop, maar om even bij stil te staan. Ze zijn van de hand van Tara van Utrecht, die samenwerking zocht met de eigenaresse van de winkel, Hanneke van Kuik. Het resultaat is een kleurrijke expositie met de titel ‘De Smaak van Oktober’.

Contact met de buurt
De tweedehands kledingwinkel in de Wagenstraat (achter Broodnodig) bestaat in haar huidige vorm drie jaar. Hanneke neemt ooit of nooit gedragen kwaliteitskleding in (“geen H&M”) en hangt het in de rekken voor wie een goede, tweedehands outfit zoekt. “Via mijn etalage leg ik contact met de buurt, daarom besteed ik daar veel aandacht aan. De gedichten van Tara passen mooi in de herfstsfeer, een jaargetijde waar we allebei iets mee hebben. Zo leuk als een voorbijganger even stopt en in de etalage tuurt. Het levert spontane gesprekjes op, in of buiten de winkel, en dat vind ik zeer waardevol, zeker in deze tijd.”

Herfstkleuren
Ook voor Tara is de etalage een bron van inspiratie. “Hanneke bleek net als ik geraakt te worden door de kleuren van oktober, vooral de waaier aan bruin- en oranjetinten. We hebben de kleding, gedichten en enkele van mijn houtsculpturen bij elkaar gezocht om deze bijzondere sfeer te maken. Ik hoop dat voorbijgangers en klanten dat herfstgevoel met ons delen. Ik kreeg al fijne reacties op de gedichten en daar ben ik best trots op. Eerder dit jaar had ik een expositie in de bibliotheek (‘Ode aan een Stad’), met veel bezoekers, maar hier in de Wagenstraat wordt mijn kunst ├ęcht gezien. Het is persoonlijker, en dat past ook beter bij me.”

De Smaak van Oktober is te zien tot 7 november in de etalage van Wagenstraat 28.

Hanneke en Tara voor de etalage met de expositie ‘De Smaak van Oktober’ – foto: Arnoud Wolff