Rechtstreex naar Mint

Koop je liever groenten, zuivel en andere etenswaren direct van de lokale boer? Dan kun je vanaf nu terecht bij Café Mint. Gastvrouw Joeke werkt sinds kort samen met het collectief Rechtstreex. In de webshop bestel je doordeweeks eenvoudig (verse) streekproducten, die je vervolgens op donderdag afhaalt in Café Mint. Zo bouw je mee aan een lokale voedselketen.

Breed assortiment
Rechtstreex is opgericht in Rotterdam en breidt nu uit naar onze stad. Het biedt producten van boeren, telers en makers die binnen een straal van 50 km rond de stad werken. Het assortiment is breed: naast groente, kruiden, fruit, brood en zuivel, ook jam, allerhande broodbeleg en zoetigheden. Nu komt nog veel uit Rotterdam, maar het collectief vult de schappen nu met Utrechtse aanbieders. Je kunt ook receptboxen en wekelijkse groentepakketten bestellen.

Gezond en gezellig
Joeke legt uit waarom ze graag met Rechtstreex samenwerkt: “Ik koop zelf al zoveel mogelijk lokaal, dat schept een band. Hun focus is transparantie, je kunt van elk product zien waar het vandaan komt en wie het gemaakt heeft. Eten krijgt weer een gezicht, ook dat spreekt me aan. Het vaste afhaalmoment op de donderdag is gezellig, bewoners uit de buurt ontmoeten elkaar, en dat past goed bij Café Mint als onderdeel van ontmoetingscentrum De Wilg. Samen maken we van de donderdag een klein feestje met af en toe een proeverij. En binnenkort gaan we ook met klanten langs een aantal lokale boeren en makers om kennis te maken.”

Locatie: Café Mint (Mecklenburglaan 3-5)
Meer info op www.rechtstreex.nl

Joeke van Café Mint werkt samen met Rechtstreex – foto: Arnoud Wolff