Spreekuur wijkagent

Oost heeft meerdere (samenwerkende) wijkagenten, elk met speciale aandacht voor een of meerdere buurten. Zo heeft Olga Klein Gotink de Schildersbuurt onder haar hoede en waakt Rene Rogier over Oudwijk en Buiten Wittevrouwen. Wil je (on)veiligheid of overlast in je buurt of straat bespreken, of even kennis maken met Olga of Rene? Kom naar een van de spreekuren, bijvoorbeeld op dinsdag 4 juni in Podium Oost (15-16 uur) of Brasserie van Ostade (15-16 uur).

Camerabeelden
De wijkagenten krijgen veel vragen over het delen van camerabeelden, bijvoorbeeld uit deurbellen en gevelcamera’s. Rene Rogier: “Die beelden ontvangen we graag! Het makkelijkste is om 0900-8844 te bellen. Zeg dat er beelden zijn en wat er opstaat. Dan delen we een nummer of mailadres om beelden te delen. Of ik kom bij je thuis de beelden bekijken, bijvoorbeeld als de bestanden te groot zijn of als het lastig is om beelden uit het systeem te halen. Beelden kunnen we vaak ook gebruiken om misdaden die later gepleegd worden op te lossen. We weten dan patronen in gedrag of profielen van mogelijke daders.”

Bel 112 (spoed) bij:
– gevaar, gewonden of brand
– diefstal, beroving of overval
– inbraak, woning of auto
– mishandeling, geweld of vechtpartij
– drugshandel
– gaslucht

Bel 0900 8844 (geen spoed) bij:
– getuige geweest van een misdrijf
– overlast (jongeren, drugs of geluid)
– verdachte winkel of (bedrijfs)activiteit

Bel 0800 7000 (Misdaad Anoniem):
Telefoonnummer om criminaliteit anoniem te melden.
Kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl

Bel 0800 2000 (Veilig Thuis):
Als je vermoeden hebt van huiselijk geweld of mishandeling, of je zorgen maakt over iemand. Kan ook anoniem via www.samen-veilig.nl

Bel 14 030 (Gemeente Utrecht) in geval van:
– plekken met veel jongerenoverlast
– vernieling, vervuiling en afval
– onveilige verkeerssituatie

De wijkagenten Olga Klein Gotink en Rene Rogier – foto: Arnoud Wolff