Upcycle je oude fiets

Sportvereniging Kampong heeft sinds kort een nieuwe buur: Fietshub De Maarschalk, een plek waar wielerclubs verzamelen voor bijvoorbeeld een ritje Heuvelrug of rondje Lek. Werkplaats Cyclehub verricht er reparaties, uitgevoerd door fietsenmakers in opleiding.

Fietsenmakers in de leer
Patrick Kila is leermeester bij Cyclehub, een initiatief van de Tweewieler Academy. “In onze werkplaats begeleiden we leerlingen in de leeftijd van 20 tot 64 jaar, veelal zij-instromers via het UWV of re-integratietrajecten. Ze vertrekken hier met een erkend certificaat. De fietsenbranche zit te springen om vakmensen, ze kunnen overal terecht. Fijn dat we hier leerlingen én fietsers kunnen helpen.”

Heel Utrecht Fietst
De fietsenmakers van Cyclehub knappen ook tweedehands fietsen op en maken ze rijklaar voor Heel Utrecht Fietst. Deze stichting wil zo veel mogelijk Utrechters laten fietsen, ook stadsgenoten met een kleine beurs. Houders van een U-pas kunnen hier voor 30 euro een tweedehands fiets kopen. “Oost is daarom van harte welkom om een ongebruikte fiets of werkende fietsonderdelen te doneren. Onze leerlingen maken er weer een soepel draaiende tweewieler van. We zijn open maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur (zaterdag tot 16:00 uur).”

Locatie: google maps
Meer info: www.heelutrechtfietst.nl
Auteur: Sandra Röling

Leermeester Patrick (rechts) en vaste medewerker Yari – foto: Sandra Röling