District bestaat vijf jaar

Gefeliciteerd District met het eerste lustrum! Vijf jaar geleden begonnen als broodwinkel (met koffie) en inmiddels een begrip in de buurt. Een plek van genieten én ontmoeten, precies zoals eigenaar Ingrid van den Berg het had bedacht: “In ons plan stond buurtgevoel bovenaan. We zoeken en maken elke dag lekkere broden, koekjes, en andere deegwaren, maar vooral willen we een prettig contact met onze buurtgenoten. Dit prachtige pand op de hoek van de Jan van Scorelstraat en Rembrandtkade nodigt daar ook toe uit.”

Het verst dichtbij
Bakker Kees Oortwijn is er al vanaf de start bij. District is als een jas die past, zoals hij zelf zegt. “Ik kom uit een bakkersfamilie en ben hier, midden in mijn eigen buurtje, helemaal op mijn plek. Onze slogan ‘het verst dichtbij’ geldt ook voor mij persoonlijk. We werken elke dag hard om een betere bakkerswinkel te worden. Bakken is kneden, vormen en rustig laten rijzen, precies hoe District zich ontwikkelt. En daar voel ik me prima bij.”

Betrokken medewerkers
Klanten roemen de betrokkenheid van het personeel. Ook dat is geen toeval volgens Ingrid. “We besteden veel aandacht aan de jonge mensen die hier werken. Het team bestaat uit meer dan twintig zeer betrokken medewerkers. We geven ze oprechte aandacht en vooral de ruimte om zich te ontwikkelen. Daar voelen we ons allemaal prettig bij en dat stralen we uit naar klanten in de winkel.”

Zonnige toekomst
Zijn er nog (wilde) plannen richting het tweede lustrum? “We genieten even van hoe het nu gaat. Het zijn moeilijke tijden, door de corona-maatregelen is het aansturen van de organisatie een uitdaging. Maar er is nog voldoende te ontwikkelen. Nog steeds bezoek ik andere wijken en steden om inspiratie op te doen voor District. We blijven scherp op het assortiment, hoewel we weinig wisselen. Vele van onze ideeën blijken namelijk nog altijd een succes, zoals de overheerlijke kaneelknoop, een eigen recept. Hopelijk mogen we straks ons terras weer openen en kunnen klanten met hun koffie en lekkernij (take-away, want terrasbediening is verleden tijd) weer lekker in het zonnetje zitten. Daar kijken we naar uit!”

Foto: Bakker Kees Oortwijn en winkeleigenaar Ingrid van den Berg vieren het eerste lustrum van bakkerswinkel District – Arnoud Wolff