Fantasie in Oudwijk

Met een grote glimlach wijst Tom Rijpert bij de Bruna naar de poster van zijn boek De zeven Sleutels. Geschreven in, zoals hij zelf zegt, ‘zijn lieve huisje’ in de Bloemstraat, Oudwijk. “Wanneer ik tussen het schrijven door met m’n dochtertjes een wandeltje maakte door de Nachtegaalstraat, zeiden ze bij de Bruna: pap, misschien komt jouw boek ook hier te liggen. Nou, die kans was klein, maar ze kregen gelijk: het boek is er te koop, hun fantasie werd werkelijkheid!”

Avonturenboek voor jong én oud
In het dagelijks leven maakt Tom reclamefilmpjes. Met schrijven begon hij pas in de coronatijd. “Ik had toen meer tijd én ideeën. Ik hou van fantasierijke avonturenboeken zoals Harry Potter, dus dat had ik voor ogen: een kinderboek dat ook volwassenen die nog gevoelig zijn voor fantasie graag lezen. Dat lijkt gelukt, als ik de recensies lees. Het schrijven van het boek was een avontuur op zich. Je betreedt een hele nieuwe wereld met uitgevers, boekpresentaties en interviews, ver voorbij mijn eigen fantasie.”

Buurt leeft mee
“Wat ik erg leuk vind: mijn buurtje leeft mee. Zo meldden mijn buurvrouwen enthousiast dat ze het boek gekocht hadden. En ook de Bruna is enthousiast dat ze een boek van een buurtgenoot op het schap hebben liggen. Mijn dochters lopen nu steeds naar binnen om te kijken of de stapel boeken slinkt, ze volgen de verkoop op de voet. Die verloopt overigens goed, want de tweede druk is al aangekondigd.”

De Zeven Sleutels is een tweeluik. Het eerste deel ‘Het pad van de Roverkoning’ krijgt later dit jaar een vervolg. Het boek is verkrijgbaar bij Bruna en andere (online) boekhandels.