Het Nieuwe Inzamelen in Oost

Het inzamelen van huisafval in Oost gaat op de schop. Vuilniszakken worden straks niet meer opgehaald, je restafval moet in een ondergrondse container. Geen vuilniswagens meer in de straat. Slecht nieuws voor ratten, kraaien en eksters, want ook geen opengescheurde vuilniszakken meer op de stoep. Het aantal ondergrondse containers in de wijk wordt daarvoor wel fors uitgebreid. GFT-kliko’s en citybins (kleine GFT bakken) moet je straks op een centrale verzamelplek in de straat zetten.
In een huis-aan-huis brief laat de gemeente zien waar die nieuwe kliko verzamelplaatsen en ondergrondse containers gepland zijn. We zijn overigens benieuwd hoe oudere bewoners en bewoners die slecht ter been zijn geholpen gaan worden bij het wegbrengen van hun vuilniszakken en GFT-kliko’s, maar dat heet latere zorg …

Plattegronden
De plattegronden die bij de huis-aan-huis brief zijn gevoegd zijn slecht leesbaar. Daarom hier de linkjes naar plattegronden van de vier buurten in Oost die als eerste aan de beurt zijn: Buiten Wittevrouwen, Wilhelminapark, Abstede/Tolsteeg en Oudwijk.
NB Blauwe cirkels zijn de ondergrondse containers en de rode K’s zijn de kliko verzamelplaatsen:

Reageren
De geplande locaties zijn nog niet definitief. Wie bezwaar wil maken of beter locaties kent, kan t/m 20 november reageren via de website van de gemeente. Voor vragen over het nieuwe inzamelen kun je ook de projectleider mailen.